Bekijk onze andere klant-cases

Voor Stichting Dogon Onderwijs ontwikkelden we een nieuwe website op Wordpress CMS

Stichting Dogon Onderwijs

SDO realiseert scholen en andere voorzieningen in de lemen dorpen op het plateau van Bandiagara

Dit is het leefgebied van de Dogon, van wie de traditionele cultuur en bouwstijl eeuwenlang bewaard is gebleven. Hier krijgen kinderen en volwassenen dankzij SDO steeds meer ruimte om te leren.

Ontwikkeling website

In 2012 werd Websteks benaderd door Jurriaan van Stigt, lid van het Genootschap Architectura et Amicitia, om binnen een korte periode een nieuwe backoffice voor de Stichting Dogon Onderwijs te ontwikkelen.

De vraag was een eenvoudig te beheren backoffice neer te zetten met de mogelijkheid om projectinformatie en -nieuws te plaatsen in meerdere talen. Daarnaast moest er een nieuwsbrief beschikbaar komen die op regelmatige basis de laatste updates verstuurt naar geïntresseerden.

We hebben besloten de nieuwe site op een Wordpress CMS te ontwikkelen. Dit door de insteek van de website en de lagere ontwikkelkosten voor een non-profit organisatie als Stichting Dogon Onderwijs. Naast de nieuwe backoffice hebben we het ontwerp van de website frisser gemaakt, door het gebruik van andere fonts, grote afbeeldingen en helderdere kleuren, en de site gekoppeld aan de social media uitingen van de stichting.

www.dogononderwijs.nl

Projectdetails

 • Aanvang project; februari 2012
 • Website: www.dogononderwijs.nl
 • Status: voltooid
  Status; update 2013: Voltooid
 • Producten:
  • Inrichten van Wordpress CMS, met custom functionaliteit om het beheer van projecten zo eenvoudig mogelijk te laten zijn,
  • Meertaligheid, Nieuwsbrief functionaliteit, intergratie Social Media,
  • Redesign van de website,
  • Hosting

Vergroten van het bereik

Eind 2012 is begonnen aan de uitbreiding en redesign op de huidige website.

De achterliggende gedachte hiervan het doel van de stichting te verduidelijken, alsmede de mogelijkheid tot doneren aan de stichting duidelijker te maken. Een eerste stap hierin is de mogelijkheid tot het online machtigen voor donateurschap.

Dogon Onderwijs steunen?

Websteks steunt de Stichting Dogon Onderwijs, dat kunt u natuurlijk ook doen. Op de website vindt u alle informatie over de stichting en de mogelijkheid tot

doneren