Bekijk onze andere klant-cases
Bekijk onze andere klant-cases

Samen realiseerden wij de nieuwe website van frisfacilitair

Nieuwe dynamische website

Al meer dan 25 jaar staat FrisFacilitair garant voor het goed onderhouden van de woon- en werkomgeving voor vele bedrijven, scholen, instellingen, winkels, klinieken, horeca en gemeentelijke panden.

Bij FrisFacilitair verstaan ze hun vak en dit moest ook terug komen in de nieuwe website. Websteks is gevraagd een nieuwe website te ontwikkelen die voldoet aan de eisen van deze tijd. Volledige schaalbaar op mobiel en tablet, maar ook overzichtelijk voor de bezoeker, met opvallende contact mogelijkheden, en met een eenvoudig beheer.

Only the Brave heeft het grafisch ontwerp gemaakt van de website. Dit ontwerp heeft Websteks omgezet naar templates. ByLipman heeft de teksten voor de website herschreven. Zo zijn we gezamenlijk tot een nieuwe website gekomen die aan alle eisen van FrisFaciltair voldoet.

Frisfacilitair heeft zijn dienstenprogramma gepersonaliseerd, iedere dienst heeft een eigen logo en een eigen kleur. Deze kleuren komen op de algemene pagina's terug en geven extra herkenbaarheid aan een dienst website breed.

Op de nieuwe website zijn daarnaast referenties toegevoegd.

 
www.frisfacilitair.nl

Projectdetails

 • Website: frisfacilitair.nl
 • Aanvang project: juli 2016
 • Status: Voltooid
 • Producten:
  • Omzetten ontwerp naar templates
  • Realisatie Wordpress CMS,
  • Webhosting,
  • SSL certificering
  • Zoekmachine optimalisatie

Front-end

Bij de nieuwe website van frisfacilitair ligt de nadruk op de verschillende diensten en activiteiten van frisfacilitair. Deze activiteiten worden overzichtelijk op de homepage getoond. Onderaan de homepage staan de laatste referenties en nieuwsberichten van FrisFacilitair.

Alle activiteiten van frisfacilitair hebben een pagina met een eigen uitstraling. Dit verhoogt de herkenbaarheid voor bezoekers en dienst in het geheel.

De openschuivende menubalk is continu aan de rechterzijde in beeld, hierdoor neemt het menu geen overbodige ruimte in, maar is wel opvallend.

Backend

De wens van FrisFacilitair was de beheeromgeving te ontwikkelen op het Wordpress CMS, dit in verband met het budget en de ervaring met Wordpress.

In deze beheeromgeving kunnen de pagina's en de bijhorende (header)afbeeldingen beheerd worden zonder enige kennis van html of grafische software.

Naast beheer voor pagina's en updates is er een module toegevoegd voor het beheer van referenties. Per referentie aan aangegeven worden bij welke diensten deze vermeld moet worden.

Responsive design

Om de nieuwe website van Frisfacilitair goed weer te kunnen geven om alle huidige devices, en ook om toekomstige modellen, hebben we ervoor gekozen deze responsive te maken.

Bij Responsive Webdesign worden tekst, afbeeldingen en opmaakelementen automatisch geschaald en passend gemaakt voor de resolutie van de smartphone of tablet. Bij responsive design draait het niet alleen om het ontwerp, maar ook om de gebruikerservaring.